Vad är du bra på? – Gör det!

För några veckor sedan pratade jag med en vän som sa att hon ägnat för stor del av sitt liv med att försöka förbättra det hon tyckte var svagheter.  Jag kan känna igen det där. Vi vet vad vi inte kan, och jobbar stenhårt för att lära oss det.

Ibland är det viktigt. Jag kunde ingenting om att blogga men ville ändå starta Jobbasmartare.nu. Min enda chans var att lära mig.

Men ofta kanske vi ska tänka tvärtom. Lägga mindre tid på att försöka ”hämta ikapp” kunskap som vi känner att vi borde ha. Och istället göra mer av det vi redan kan. Utveckla det, odla det och vara stolta över det.

Kanske går du omkring och är bra på något nästan i smyg.
Vadå? Och hur skulle du kunna använda det för att få ett smartare arbetsliv?

3 reaktion på “Vad är du bra på? – Gör det!”

  1. Jag känner igen mig så mycket i detta. Att vilja kunna något specifikt och att lära sig det är förstås konstruktivt, men att främst se och alltid fokusera på sina svagheter är tufft. Jag tog länge mina styrkor för givna och tänkte inte på att det som jag gör nästan per automatik kan vara svårt för andra – och en stor tillgång i rätt sammanhang. Ser fram emot att följa dig!

    1. En smart sak är att försöka hamna i sammanhang där det som går lätt för mig inte tas för givet av andra. Att verkligen satsa på att bidra med det jag själv har i en grupp där inte alla är ”bättre” på det, utan där mina förmågor ses som viktiga. Då blir det också lättare att själv upptäcka dem. ”Jaså, alla ses inte direkt behovet av att kommunicera strategiskt, det var bara jag. Aha…”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>