Höststädning

Hann du med en vårstädning innan semestern? Inte jag heller. ;)

Innan allt tar fart igen är det dags att skapa tillräckligt med ordning för att hålla kaos borta åtminstone till nyår. Sätt av någon timme och ta tag i det område som känns viktigast. Det kan vara skrivbordet som dignar, viktiga papper som ”flyter omkring” på kontoret, eller mailboxen som svämmat över.

Arbeta metodiskt, och sortera det du hittar i kategorier. För skrivbordet kan det vara:

  • Spara här
  • Spara någon annanstans
  • Slänga

Sortera upp allt på skrivbordet i dessa högar, släng sedan det som ska slängas. Redan där är det lättare att andas. Du kan ta en paus här, men se till att sätta upp ytterligare två timmar i kalendern när du tar hand om resten. Under den ena timmen sorterar du högen med ”spara här”, ställer upp saker på (det dammade) skrivbordet och ser om det finns ytterligare någon sak som skulle kunna sparas någon annanstans.

Den sista timmen ägnar du åt det som ska sparas någon annanstans. Nu har det gått ett tag, och kanske hittar du några saker som du kan slänga med lätt samvete. För allt annat får du hitta en lämplig plats. Tänk på att sortera saker som hör ihop tillsammans. Om det är mycket olika saker kan ett register eller lista över var allt är sparat vara en bra idé.

Kavla upp ärmarna nu och planera in en höststädning. Du kommer att vara så nöjd efteråt. All tid du sparar när du slipper leta efter saker under hösten kan du  ägna åt något du verkligen brinner för.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>