Myrtegsmetoden

Alla har varit där, tror jag. När målet känns långt borta. Då spelar det mindre roll om målet är att bli klar med en rapport om två veckor, eller att springa ett maraton om ett år, eller att nå svarta siffror nästa kvartal. Oftast är vårt övergripande mål för långsiktigt för att vi ska känna att vi arbetar mot det.

Enter Myrstegsmetoden! Det innebär att varje dag göra en eller flera saker som tar dig mot ditt mål. Om vi ska fortsätta med djurliknelserna så äter du elefanten en tugga åt gången, men stadigt, med mycket ketchup.

Med Myrstegsmetoden känner du att du arbetar mot ditt mål, och det gör dig trygg. Du slipper drabbas av tidspress mot slutet, för du har redan avverkat många delar. Det blir snart rutin att göra sånt som tar dig mot målet, och en rutin är ett bra sätt att verkligen få saker gjorda.

Har du flera mål är det också lättare att hålla reda på att du tar dig mot dem, utan att missa något, om du arbetar med varje mål ofta. Kanske inte varje dag med alla, men varje vecka bör du jobba med något inom alla dina mål.

Mer om Myrstegsmetoden kan du läsa i Konsten att sätta smarta mål – och att nå dem.

http://www.redaktionen.se/produkt.php?visa=smartamal

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>